Иновативен софтуер ще може да отгатва желанията на потребителя

2012-05-23 17:16:00
Иновативен софтуер ще може да отгатва желанията на потребителя
Снимка: Reuters

Американската корпорация Microsoft разработва нов софтуер, с помощта на който компютърът ще може да чете мислите на човек по лицето му, пише сайтът businessinsider.com


Преди дни Microsoft пусна новия си софтуерен пакет, съобщи блогът Kinect for Windows. Чрез него програмистите ще могат да създадават приложения за Windows 7 и Windows 8.

 


 

Последната версия на Kinect „успява да се вмъкне в 3D измерението, като успява да проследи чертите на лицето и позицията на главата в реално време“, се описва в блога. Колкото интересно и иновативно да е това, Microsoft вече се бори със сериозна конкуренция.

 

Светът е полудял по така наречения „Leap Motion“, който създава 3D балон около човек и му позволява да командва компютъра си чрез жестове, както във филмите "Minority Report" and "Iron Man". Всички тези иновации са с цел промяна на цялостното взаимодействие на човека с неговия компютър.

 

Очаква се, че след не повече от пет години, компютърната мишка ще бъде заменена от едно просто „замахване във въздуха“, а компютърът ще може да прочете по физиономията какво си мисли потребителя.

Автор: Николета Гусева

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия